Totul a inceput in anul 1862, cand familia Bacardi, condusa de Don Facundo stalpul Bacardi, a cumparat o distilerie in Santiago de Cuba. Acestia au aruncat la gunoi orice carte de reguli din domeniul distileriilor si si-au facut propriile amestecuri unice cu un proces revolutionar de fabricare a romului, care a schimbat modul in care se face romul chiar si pana azi. Liliacul Bacardi, simbolul brandului Bacardi a fost ales atat ca o superstitie, in Cuba liliecii sunt considerati norocosi, dar si dupa ce Doamna Amalia Bacardi a observat liliecii de fructe dand tarcoale prin distilerie si atunci aceasta a insistat ca pe fiecare sticla ce va iesi din distileria lor sa apara liliacul norocos, iar restul e istorie azi liliacul Bacardi fiind recunoscut de intreaga planeta.Bacardi Carta Oro este creatia mandra a maestrilor de rom de la Bacardi, confectionat cu arome bogate si un ten auriu tinut la imbatranit in butoaie de stejar prajite, acest rom are un secret ce sta in spatele acestui rom cu caracter moale iar acest secret provine de la un amestec de carbuni ce reda acest caracter, secret stiut doar de maestrii distilatori. Acest rom reuneste arome bogate si linistitoare ca vanilia, caramel, migdale prajite si note de banane dulci toate echilibrate de coaja de portocala si finish-ul usor de stejar.