Totul a inceput in anul 1862, cand familia Bacardi, condusa de Don Facundo stalpul Bacardi, a cumparat o distilerie in Santiago de Cuba. Acestia au aruncat la gunoi orice carte de reguli din domeniul distileriilor si si-au facut propriile amestecuri unice cu un proces revolutionar de fabricare a romului, care a schimbat modul in care se face romul chiar si pana azi. Liliacul Bacardi, simbolul brandului Bacardi a fost ales atat ca o superstitie, in Cuba liliecii sunt considerati norocosi, dar si dupa ce Doamna Amalia Bacardi a observat liliecii de fructe dand tarcoale prin distilerie si atunci aceasta a insistat ca pe fiecare sticla ce va iesi din distileria lor sa apara liliacul norocos, iar restul e istorie azi liliacul Bacardi fiind recunoscut de intreaga planeta.Bacardi Oakheart este un rom spiced si este numit asa deoarece unele romuri ce intra in compozitia sa sunt maturate in butoaie de stejar american in care au fost bourbon, ceea ce face ca acest rom spiced sa primeasca note de zahar brun, miere si crema de vanilie arsa cu un finisaj scurt si usor de scortisoara. Buchetul aromatic al acestui rom se invarte in jurul notelor de caramel, vanilie si fructe uscate care sunt invaluite in tonuri de scortisoara si nucsoara iar gustul prezinta arome bogate de vanilie si coaja de portocala.