Villa Antinori este o etapa importanta, un mod de a concepe productia de vin pe o parte ca experimentare si evolutie, pe alta parte ca valoare istorica, reprezentand evolutia continua. Aceasta idee a dat nastere la doua vinuri diferite dar unite de pasiunea pentru calitate Villa Antinori Rosso si Villa Antinori Bianco. Villa Antinori Rosso a fost introdus in anul 1928 de tatal lui Piero Antinori, Niccolo Antinori, ca primul Chianti Classico creat pentru a fi imbatranit si imbunatatit in timp. Designul etichetei a ramas aproape neschimbat de-a lungul istoriei sale. Acest cupaj este obtinut din soiurile Merlot, Syrah, Sangiovese, Cabernet si Petit Verdot, strugurii fiind presati usor si lasati sa fermenteze in rezervoare speciale. Macerarea dureaza 8-12 zile, urmand apoi tranferarea lui in butoaie din lemn de stejar francez, maghiar si american unde isi incepe maturarea.Culoare: Rosu profund. Miros: Intens si complexcu note de fructe de padure dominat de afine si prune, cu indicii de alune, mirodenii si vanilie.Gust: Corp rotund cu tanini moi si catifelati. Finis: Lung, persistent si plin. Asocieri gastronomice: Preaparate din carne rosie, vanat, branzeturi maturate, ciuperci, paste cu sos de rosii.