Pentru a gasi radacinile companiei Poggio Le Volpi, trebuie sa va intoarceti cu aproape un secol in urma. Totul a inceput in 1920, cand Manlio Merge a inceput sa produca si sa comercializeze vin si ulei in vrac. El si-a transmis pasiunea mai intai fiului sau Armando si apoi nepotului sau Felice, care si-a transformat visul in realitate fondand, in 1996, ferma Poggio le Volpi din Monte Porzio Catone, o zona in care forma terenului este de origine vulcanica si, prin urmare, fertila. Recoltare manuala, fermentare indelungata a strugurilor si presare la moale, maturarea o parte in baric din otel si o parte in baric din lemn de diferite origini si capacitati. Culoare: rosu rubin intens si luminos. Pe nas: intens, cu senzatii de fructe rosii coapte, cirese, flori rosii, totul alaturat intr-o nota balsamica foarte placuta. Pe palat: linistit, cu tanini placuti, bine echilibrat, elegant si foarte lung in persistenta. Temperatura de servire: 16/18 C.Asocieri gastronomice: feluri principale cu paste si ragu, rizotto cu salsiccia, miel si carne de porc, branzeturi mediu maturate.