Distileria Cardhu a fost infintata in 1824 de John Cumming, care fusese anterior un contrabandist de whisky. Distileria era amplasata sus pe Dealul Monnoch, deasupra raului Spey din regiunea Speyside din Scotia din cauza turbei care inmoia apa. Distileria era condusa in principal de Helen Cumming, sotia lui John, care obsinuia sa vanda sticle de whisky trecatorilor prin geamul casei lor.Cardhu 15 ani se lasa greu de cucerit, pastrandu-si secretele pana la final, avand un buchet delicat fructat cucerind toti amatori si cunoscatorii deopotriva, de whisky. Maturat timp de 15 ani in butoaie de burbon si sherry, Cardhu 15 ani este alegerea ideala pentru cei care doresc sa bea un whisky dulce si aromat.Miros: Cardhu 15 ani se mandreste cu o varietate de arome printre care se disting aromele discrete de fructe si condimente care ii dau o complexitate aparte acestui single maltGust: La fel ca si mirosul nici gustul acestui whisky nu poate decat sa surprinda prin amestecul fresh de fructe exotice si uscate cu note subtile de migdale, ciocolata terminand cu accente de piper, carbune si fumFinish: Finish-ul nu este foarte lung, este fin avand si cateva tonuri de ciocolata, vanilie si fum.