In 1918, un tanar japonez cu o ambitie de a face whisky autentic a plecat singur in Scotia pentru a dezvalui secretul fabricarii de whisky, acest tanar a fost Masataka Taketsuru, fondatorul distileriei Nikka Whisky. Avand in vedere sansa de a merge in Scotia, Masataka a devenit primul japonez care a stapanit vreodata cum sa faca whisky. Acesta s-a inscris la Universitatea din Glasgow unde a luat cursuri de chimie si apoi a fost ucenic in trei distilerii din Scotia, unde a invatat arta de a maestri amestecul de whisky. Cele doua caiete ale acestuia plin cu fiecare detaliu din procesul de productie a whisky-ului, au devenit ulterior ghid al Japoniei in productia de whisky.Nikka Coffey Grain este un whisky din cereale, produs in principal din porumb folosind unul din alambicurile lor de Coffey pentru producere. In loc de versiunile rare si limitate pe care le-au facut anterior, acest whisky este o versiune produsa la scara mai mare, ce arata ca este o componenta cheie in familia de whisky-uri Nikka.Miros: Buchetul acestui whisky japonez este mia dulce si mai fructat cu note de mirodenii, mango, papaya si coaja de portocalaGust: Gustul acestui whisky este unul de popcorn cu note de citrice si fructe tropicaleFinish: Finish-ul nu este foarte lung insa predomina notele bogate de stejar si marmelada