Istoria whisky-ului japonez incepe cu istoria lui Shinjiro Torii, cel care in anul 1923 a conceput un whisky umplut cu esenta naturii japoneze si lucrat manual de catre artizani printr-un proces de imbunatatire a muncii lor. Torii a visat sa creeze un whisky subtil, rafinat si complex care sa se potriveasca culturii culinare a japonezilor si sa le sporeasca experienta culinara. Desi initial acesta s-a inspirat de la traditionaul whisky scotian, Torii a avut in vedere o abordare japoneza alegand un teren si un climat complet diferit fata de cel din Scotia si anume regiune Yamazaki la margina lui Kyoto, unde a luat nastere cultura whisky-ului japonez.Toki Blended Japanese Whisky este un concept bogat in intreaga lume, dar mai ales in Japonia unde respectul pentru traditie si reinventie starneste o energie creativa puternica. Inspirat de aceasta interactiune Toki Whisky reuneste vechiul si noul pentru a crea blended whisky japonez, care este atat de inovator dar si atemporal in acelasi timp.Miros: Din buchetul aromatic al acestui whisky se remarca aromele de busuioc, mar verde si miereaGust: Gustul acestui blended whisky japonez se remarca cu notele de grapefruit, struguri verzi, menta si cimbruFinish: Finish-ul este unul dulce picant, cu note de stejar vanilat, piper alb si ghimbir