Prosecco este un vin aromat, proaspat si plin de viata, cu gust puternic, delicat si persistent. Acest vin este obtinut din struguri atent selectionati direct in podgorii. Tiresia este un prosecco frizzante DOC din Veneto, realizat din strugurii glera. Strugurii sunt atent selectati la mijlocul pana la sfarșitul lunii septembrie atunci cand acestia ajung la maturitate deplina, dar au inca un nivel ridicat de aciditate care ajuta la exprimarea prospetimii si fructuozitatii caracteristice Prosecco. Strugurii sunt desciorchinati si presati usor in presa pneumatica. Inainte de fermentare, mustul este racit pentru a permite o sedimentare naturala a solidelor. Drojdiile selectate sunt adaugate pentru a initia fermentatia. De indata ce fermentatia este incheiata, vinul este filtrat. Vinul este apoi racit pentru a preveni fermentatia malolactica, pentru a pastra aromele proaspete. Prima fermentare are loc pe coji in conditii de temperatura controlata care nu depasete 18°C, in rezervoare din otel inoxidabil timp de aproximativ 8-10 zile. A doua fermentare este efectuata in recipiente inchise, nu mai mari de 150hl. Fermentarea secundara este initiata prin adaugarea de drojdii selectate, iar fermentatia este foarte lenta la 14°C. A doua fermentatie este oprita prin reducerea temperaturii cand presiunea este de aproximativ 2,5 Atm. Culoare: galben cu perlaj bland. Miros: note de Prosecoo placute si fructate. Gust: pe palat este foarte usor dar cu aciditate revigoranta si plin de viata. Tiresia este aperitivul perfect.
