Este un vin uimitor de la un producator de calitate ,,Il Volpetto'', adica pui de vulpe, fiind un simbol al peisajului rural toscan. Desi anterior se temeau, vulpile vazute in habitatul lor natural sunt considerate un semn ca zona este in armonie cu natura. Il Volpetto Chianti Riserva DOCG un vin rosu din Toscana realizat din selectia manuala a celor mai buni struguri Sangiovese. Strugurii sunt recoltati la sfarsitul luni septembrie si jumatatea luni octombrie, boabele fiind usor zdobite. Fermentatia are loc in butoaie de otel la o temperatura controlata de 22 ° C, cu o macro-oxigenare care dureaza 12 zile. Pomparea din timpul fermentatiei este folosita pentru a extrage culoarea si pentru a obtine tanini moi, urmata de cea malolatica. Maturarea are loc 12 luni in butoie de stejar. Culoare: rosu. Miros: extrem de concentrat. Gust: bine structurat, plin si neted, dar complex, cu o intensitate profunda de fructe si un finisaj puternic si lung.
