Crama La Bollina reuseste sa imbine stilul modern in ceea ce priveste tehnicile de vinificatie, cu cel traditional rezultat din cultivarea vitei de vie. Culegerea cu atentie a strugurilor, urmata de presarea usoara si fermentarea mustului timp de 24 de ore in rezervoare de otel inoxidabil la temperaturi controlate duc la eliberarea treptata a aromelor. Urmatoarele 6 luni de maturare le petrece in baricuri franceze. La Bollina Ventola produs din struguri Cortese care fac din acest vin, un vin ideal alb tanar care nu necesita decantare excesiva.Culoare: Galben pai cu nuante aurii. Miros: Putin persistent la inceput favorizeaza concentrarea aromelor florale si usor vanilate. Gust: O aciditate buna insotita de prospetimea perelor si piersicii imbinate cu florile de iasomie, o usoara atingere a migdalelor si a vaniliei. Finis: Proaspat si echilibrat.Asocieri gastronomice: preparate din peste, fructe de mare si aperitive.
