Epos, un nume ispirat din limba greaca care inseamna “poveste” defineste acest vin superb. Numele nu este ales la intamplare, este ales pentru ca spune o poveste, povestea pamantului si a traditiilor locului in care s-a nascut acest vin. Poggio le Volpi Epos este un cupaj obtinut din struguri Malvasia di Candia, Malvasia del Lazio si un procent mic de Trebbiano. Strugurii sunt recoltati manual, presati moale si fermentati in cuve de 40 hl la temperature controlate. Vinul este maturat pe drojdii in recipient de otel si din lemn. Inainte de lansarea pe piata vinul este lasat sa se odhneasca inca 3 luni in sticla. Culoare: Galben pal luminosMiros: Buchet aromatic senzational unde aromele fructelor tropicale sunt placut impletite cu note de alun, flori de portocal, plante aromatice si accente minerale sarateGust: Neted, fructat, floral si proaspat, cu o persistenta lungaTemperatura de servire: 6/8° CAsocieri gastronomice: Alaturi de fructe de mare, risotto, diferite preparate cu peste, preparate din carne de pasare, branzeturi proaspete sau spaghete carbonara
